VEKOP-1.2.6-20 a mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása.

A mikor-, kis- és középvállalkozások technológiai megújulásához kapcsolódó fejlesztéseinek támogatására a kormány hazai KKV-k versenyképességének javítását tűzte ki célul.

A gazdaságban jelenleg végbemenő folyamatokhoz alkalmazkodni kell. Sok helyen pedig felzárkóztatás vagy új lehetőségek, területek kiaknázása a cél. A hazai vállalkozások jelentősen elmaradnak digitális felkészültségben, termelékenységben, környezettudatosságban, szervezeti működésükben, emberi erőforrások kihasználtságában, amin a jelen helyzetben szükséges javítani.
Ezért a felhívás olyan vállalkozásokat támogat, amelyek elköteleződnek termelékenységük növelésére és nyitottak a fejlődésre és technológiai megújulásra.

A projekt megítélt 5 millió Ft – 153,5 millió Ft közötti visszatérítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig a KKV-ket.
A támogatási kérelmet benyújtóknak viszont a kapott támogatáson felül, önerőből finanszírozniuk kell a projektben fennmaradó részt.

A keretösszeg 18,816 milliárd Ft.

A támogatási kérelmek benyújtása 2020. május 29. 9:00-tól 2020. november 2. 12:00-ig lehetséges.

Hogy mire vehető igénybe?

Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését. Robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését, információs technológia-fejlesztést. Ezekhez kapcsolódó gyártási licenc, gyártási know-how és immateriális javak beszerzésre, kapcsolódó költségeikre.
Továbbá, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására. További cél gazdasági-termelési folyamatok és az üzemen belüli építmények energiaigényének fedezésére megújuló energia előállítása.

Ezért kifejezetten napelemes rendszerek telepítésére kiváló. Hálózati villamosenergia-termelés céljából, kizárólag a fejlesztésben érintett épület és az abban folyó gazdasági-termelési folyamatok villamosenergia-ellátásához például.

Támogatott napelemes rendszerek beszerzésére, telepítésére; a hozzá kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemekre, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz, a működéshez szükséges elemekhez.

Kitétel, hogy napelemes rendszer kizárólag a fejlesztéssel érintett épület tetőszerkezetén, épülethez kötődő parkolók árnyékoló építményeinek és az autóbeállók tetőszerkezetén kerülhet elhelyezésre, minimum 5 kWp névleges teljesítménnyel. 

A napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladhatja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten 15 kWp névleges teljesítményig a nettó 400.000 Ft/kWp, 50 kWp névleges teljesítményig a nettó 337.000 Ft/kWp értéket, 50 kWp névleges teljesítmény felett a nettó 300.000 Ft/kWp értéket.

Ki nem jogosult rá?

Az, akinek a saját tőkéje a támogatási kérelem benyújtását megelőző jóváhagyott, legutolsó lezárt, teljes üzleti év éves beszámolója alapján negatív.

 Az sem alkalmas rá, akinek a saját tőkéje, a törzstőke (alaptőke) jogszabályban előírt legkisebb mértéke alá csökkent.

A jelen felhívásra benyújtott támogatási kérelmében rögzített projektjének az elszámolható összköltsége meghaladja a támogatási kérelem benyújtását megelőző árbevétel összegét, vagy egyéni vállalkozók esetében az adóalapba beszámított bevételét, szintén nem kérheti a támogatást.

Akivel szemben a NAV, illetve az elődszervezete az APEH által indított végrehajtási eljárás van folyamatban a támogatási kérelem benyújtásának időpontjában.

A vállalkozás mezőgazdasági termelőnek minősül, azaz teljes üzleti év éves beszámoló szerinti árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származik.

A fejlesztési igénye a dohány és dohánytermékek gyártásával, feldolgozásával és forgalomba hozatalával kapcsolatos beruházásokra irányul.

A vállalkozás támogatási kérelmében bemutatott projekt megvalósítása kiemelkedően jelentős kockázatot hordoz.

Illetve nem nyújtható támogatás épületenergetikai fejlesztéshez, amennyiben az ingatlan hasznosítása során lakás/lakhatás célú fejlesztés valósulna meg.

Ha a vállalkozása korábban támogatásban részesült már ebben a felhívásban vagy egy korábban már benyújtott támogatási kérelmében szerepel, illetve a GINOP-1.1.8-19, GINOP-1.2.7-19, GINOP-1.2.7-20 vagy GINOP-1.2.11-20, GINOP-1.2.8-20 felhívások keretében támogatási kérelmet nyújtott be.

Mikor nem támogatott kifejezetten a napelemes rendszer?

Nem támogatható a jövedelemszerzésre irányuló napelemes rendszerek telepítése. Az egyértelműen bevételszerzést célzó villamos energiát termelő napelemes rendszerek installálása. A már meglévő, megújuló energiát hasznosító rendszer kapacitásbővítése sem. Illetve nem nyújtható támogatás olyan napelemes rendszer telepítéséhez, amennyiben a napelem pala fedésű tetőszerkezeten kerül elhelyezésre.

Amennyiben szeretnél többet olvasni a témában, információkat gyűjteni és egyedi ajánlatainkról értesülni, akkor kérlek kövess minket a Facebookon és iratkozz fel hírleveleinkre!

Hozz jó döntést napelemes rendszer vásárlásakor!
Kérd Ingyenes online vagy telefonos Konzultációnkat!

Rólunk

VEGYE ÁT AZ IRÁNYÍTÁST ENERGIAKÖLTSÉGEI FELETT

Velünk az energiaszámlákon kívül másra is költhet.

Térkép

Kapcsolat

Energiamonitoring Kft
H – 6500 Baja Parti utca 20-22.
Tel: +36-20-482-0155
Email: zoltan.szabo@energiamonitoring.hu
Web: energiamonitoring.hu
Skype: energiamonitoring01