GINOP pályázatok napelem telepítésre vállalkozásoknak

Napelemes rendszerek telepítéséhez,épületenergetikai fejlesztésekhez 55% vissza nem térítendő támogatás mikro,-kis,-és középvállalkozások számára

GINOP-4.1.3-19 Pályázati lehetőség KKV-k számára

Kisebb cégek, mikro-, kis és középvállalkozások számára kiírtak egy pályázatot, mellyel 1-3 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatás vehető igénybe. Az erre rendelkezésre álló keretösszeg 23,92 milliárd Ft.

 A Ginop-4.1.3-19 Pályázat kifejezetten napelem telepítésre használatos. A távoli cél a megújuló energiaforrások felhasználásának növelése, az energiafogyasztás és az üvegházhatású gázkibocsátás, környezetterhelés csökkentése, illetve a vállalkozások rezsiköltségekhez kötődő terheinek enyhítése.

Mindösszesen annyi kikötés van, hogy a támogatás vonatkozásában támogatói okiratot kötnek, illetve a fenntartási időszak végéig működtetik is a telepített napelem rendszert. Illetve A 3 millió forintot meghaladó költséghez önerő szükségeltetik.

A napelemes rendszerneknek minimum 5 kWp névleges teljesítményűnek kell lennie, de maximum 15 kWp névleges teljesítményű napelemes rendszer telepíthető. A napelemes rendszer elszámolható költsége nem haladhatja meg a beépített napelemek összesített névleges teljesítményére vetítetten a 200.000 Ft/kWp értéket.

 A pályázat igénybe vehető napelemes rendszerek beszerzése és telepítése, a kapcsolódó szerkezeti- és tartóelemek beszerzése és telepítése, az épület elektromos rendszeréhez illetve a hálózathoz való csatlakozáshoz és a műszakilag biztonságos működéshez szükséges elemek beszerzése és ezek kiépítésére. Akkumulátorok; mérő- és szabályozó berendezések beszerzése és felszerelése

Hogy pontosan kik vehetik igénybe ezt a napelem támogatást?

Az olyan vállalkozások vehetik igénybe a napelem támogatást, melyek rendelkeznek legalább egy teljes, lezárt üzleti évvel. A fejlesztendő vállalkozás telephelyén minimum 1 fő teljes munkaidős, egy éve foglalkoztatott dolgozó van. Továbbá magyarországi székhellyel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok és Európai Gazdasági Térség területén székhellyel működő, magyarországi fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok. A napelem telepítés időtartama a támogatói okirat hatályba lépését követően legfeljebb 18 hónapig lehetséges.

Jelenleg ezt a pályázatot felfüggesztették bizonytalan ideig, de várhatóan hamarosan újra nyitják.

GINOP-4.1.4-19 Pályázat

Megújuló energiafelhasználás növelését célzó tevékenységekre, köztük napelem telepítésre is, vehető igénybe ez a GINOP-4.1.4-19 pályázat. A rendelkezésre álló tervezett keretösszeg 20,42 milliárd Ft.

Az igénybe vehető támogatás összege: 3 millió-100 millió forint közötti összeg.
A támogatás intenzitása 55%  

A pályázati kiírást azok a vállalkozások tudják igénybe venni, akiknek minimum 15kWp névleges teljesítményű napelemes rendszerre van szükségük és az éves villamosenergia fogyasztásuk 650.000 forint felett van.

Mire vehető igénybe?

Megújuló energiafelhasználás növelésére, mint napelemes rendszer telepítése, kazánrendszer kiépítése, napkollektoros rendszer telepítése fűtésrásegítés vagy hűtés céljából, hőszivattyú rendszerek alkalmazására fűtésre vagy hűtésre, használati melegvíz-termelésre, fűtésrásegítésre.

Energiahatékonyság javítására, mint épületek nyári hővédelmének javítása, árnyékoló- vagy árnyékvető szerkezetek beépítésére, a fűtött és fűtetlen teret elválasztó, nyílászáró szerkezetnek minősülő és nem nyílászáró szerkezetnek minősülő épülethatároló szerkezetek cseréjére, korszerűsítésére, hőszigetelésére.

Hogy kiknek ajánlott?

Azoknak a vállalkozásoknak, ajánljuk elsősorban,akik saját vagy bérelt telephelyen végzik a tevékenységüket

akik szeretnék csökkenteni, vagy akár teljes egészében kiváltani a villamosenergiára fordított költségeiket,akik szeretnék, hogy a támogatás igénybevételével a beruházása akár 3 év alatt megtérüljön,akik szeretnék, hogy cégük a megtérülési idő után, akár 25-30 évig energiafüggetlen legyen, akik szeretnének egy gyorsan megtérülő beruházást és egy környezettudatos, megújuló  energiaforrást használni.

Milyen feltételeknek kell megfelelni?

A fenti pályázathoz hasonló feltételeknek kell eleget tenni.

Magyarországi székhellyel rendelkező,kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók, egyéni cégek vagy az Európai Gazdasági Térség területén székhellyel és Magyarországon fiókteleppel rendelkező kettős könyvvitelt vezető gazdasági társaságok fióktelepei.  Legalább egy lezárt, teljes üzleti évvel rendelkeznek és minimum 1 főt foglalkoztattak teljes munkaidőben az előző évben, a benyújtás előtt.

Budapest és Pest megye területén megvalósuló projektek nem támogatottak jelenleg.

 

A pályázat további részleteiről  ITT  olvashatsz 

Amennyiben szeretnél többet olvasni a témában, információkat gyűjteni és egyedi ajánlatainkról értesülni, akkor kérlek kövess minket a Facebookon és iratkozz fel hírleveleinkre!

Hozz jó döntést napelemes rendszer vásárlásakor!
Kérd Ingyenes online vagy telefonos Konzultációnkat!

Rólunk

VEGYE ÁT AZ IRÁNYÍTÁST ENERGIAKÖLTSÉGEI FELETT

Velünk az energiaszámlákon kívül másra is költhet.

Térkép

Kapcsolat

Energiamonitoring Kft
H – 6500 Baja Parti utca 20-22.
Tel: +36-20-482-0155
Email: zoltan.szabo@energiamonitoring.hu
Web: energiamonitoring.hu
Skype: energiamonitoring01